Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Tweede plaats in race om ‘derde universiteit’

De tweede en de derde plaats. Dat haalden de plannen van de VU en UvA in de wedstrijd voor een nieuw instituut voor toegepaste technologie, uitgeschreven door de gemeente Amsterdam. In de ranking van de jury voor de zogenaamde ‘derde universiteit’ eindigt het voorstel van de TU Delft op de eerste plaats.  Daarna volgden het voorstel van The Amsterdam Institute of Health and Technology en Amsterdam City Technology.

Toch door

“Dat de jury Amsterdam City Technology niet bovenaan heeft gezet, neemt niet weg dat wij echt geloven in de manier waarop wij als nieuw instituut van de grote kennisinstellingen samen en met de stad zouden kunnen optrekken”, zegt collegevoorzitter René Smit. “We gaan toch door met de ontwikkeling van de plannen.”

Medische technologie

In totaal ontving de gemeente Amsterdam dertien voorstellen van nationale en internationale kennisinstellingen en bedrijven. Het AIHT werd ingediend door het Amsterdam Institute for Global Health and Development (opgericht door het AMC, de UvA en de VU) in samenwerking met Duke University en richt zich op het efficiënter gebruik maken van medische technologie. Naast AIHT en ACT zijn de UvA en de VU ook betrokken bij het Center for Urban Tech Acceleration (stedelijke technologie).

Jury

De ranglijst van de jury dient als advies aan de gemeente Amsterdam. De gemeente gaat nu in gesprek met de deelnemende partijen. Afhankelijk van deze gesprekken is het mogelijk dat meer dan één voorstel wordt ondersteund. Dit zal later dit jaar bekend worden gemaakt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.