Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
11 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Twee VU-hoogleraren lid van staatscommissie

De VU-hoogleraren Jaap Bellingwout en Geert Raaijmakers zijn benoemd tot lid van de commissie vennootschapsrecht. Deze staatscommissie adviseert de regering over wetsvoorstellen op het gebied van het ondernemingsrecht.

Raaijmakers (hoogleraar ondernemings- en effectenrecht) en Bellingwout (hoogleraar Belastingrecht) zijn de opvolgers van Mick den Boogert. Per 1 april werd hem eervol ontslag verleend. Het VU-duo is aangesteld voor een periode van vier jaar.

Advies

Leden van de Commissie vennootschapsrecht verdiepen zich in wetsvoorstellen en leveren er een actieve bijdrage aan. Gezamenlijk brengen de leden advies uit over nieuwe wetsontwerpen of wetsvoorstellen aan de ministeries van Veiligheid & Justitie en van Financiën of het parlement.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.