Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Tentamenfraude aan Haagse Hogeschool

 Studenten van de ict-opleiding aan de Haagse Hogeschool zouden al vier jaar lang frauderen met tentamens. Volgens Omroep West hadden ze toegang tot het computersysteem van de hogeschool. Hierdoor konden de studenten vooraf zien welke tentamenvragen ze zouden krijgen, aldus een nieuwsbericht op de website van de regionale omroep.

Vermeende fraude

De hogeschool hoorde er gisteren van. “Dit signaal was nieuw voor ons”, aldus een verklaring. “Wij hebben inmiddels een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven een grondig onderzoek naar de vermeende tentamenfraude uit te voeren.”

Usb-stick

“De Haagse Hogeschool is in het verleden streng opgetreden tegen fraude om de waarde van de behaalde diploma’s en de goede reputatie van de hogeschool te waarborgen. Als het onderzoek daar aanleiding toe geeft, zullen we dat nu weer doen”, stelt de hogeschool, die waarschijnlijk doelt op fraude van anderhalf jaar geleden, toen een student werd betrapt met vijf tentamens op een usb-stick. De journalist van Omroep West maakt zijn bron niet bekend. Hij gaat er meer over schrijven, kondigt hij aan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.