Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studentenverenigingen bieden petitie tegen leenstelsel aan

De Landelijke Kamer van Verenigingen heeft zojuist een petitie overhandigd aan de vier partijen die het leenstelsel steunen. Het bestuur maakt zich zorgen over de gevolgen van de wet voor ‘de actieve student’.

De 96 studentenverenigingen die zich achter de petitie scharen, vrezen voor de toekomst van het studentenleven. Ze zijn bang dat studenten zonder basisbeurs niet meer bij een vereniging gaan, terwijl nevenactiviteiten naast de studie later belangrijk zijn voor het vinden van een baan.

Debat volgen

De LKVv is enkele uren voor aanvang van het Kamerdebat over het leenstelsel aangeboden. De Tweede Kamer debatteert vanaf 16:20 over de wet die de basisbeurs afschaft. Dat debat is te volgen is te volgen via de website van de Tweede Kamer en via Politiek24.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.