Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studentendemonstraties tegen leenstelsel in het hele land

In aanloop naar de verkiezingen demonstreren jongeren in zes steden tegen het leenstelsel en hoge studiekosten. Gisteren was de aftrap in Groningen.

Zo’n 150 studenten kwamen samen op de Grote Markt in Groningen. Ze zwaaiden met vlaggen en hielden bordjes met slogans omhoog. Het protest moest coronaproof verlopen: er lagen hoepels op de grond, zodat iedereen genoeg afstand van elkaar kon houden.

De demonstranten willen dat jongeren ‘schuldenvrij’ kunnen studeren. Bovendien eisen ze compensatie voor studenten die de afgelopen jaren de basisbeurs zijn misgelopen.

Vandaag is er een demonstratie in Nijmegen, vrijdag zijn Zwolle en Utrecht aan de beurt en zaterdag volgt Amsterdam. Maandag 15 maart is het afsluitende protest in Wageningen.

De reeks demonstraties maakt deel uit van de campagne #NietMijnSchuld van de Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.