Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Studenten en jongeren eisen meer loon voor 18-jarigen

Een petitie van FNV Young & United om 18-jarigen het normale minimumloon te betalen krijgt steun van studentenorganisaties ISO en LSVb. Ook de jongerenafdelingen van enkele politieke partijen scharen zich achter het initiatief.

Met de leus ‘jeugdloon is halfloon’ voert de jongerenvakbond al enkele maanden actie tegen het grote verschil in salaris tussen 18 en 21-jarigen. Wie 21 wordt heeft recht op een ‘normaal’ minimumloon, terwijl 18-jarigen het met precies de helft moeten doen.

FNV Young vindt dat “niet uit te leggen” en startte in september een petitie. Vanaf 18 jaar zou gewoon het minimumloon moeten gelden. Dat pleidooi steunen nu ook studentorganisaties ISO en LSVb en de jongerenafdelingen van GroenLinks-PvdA, D66, CU, SP en Volt.

De petitie is sinds september zo’n zestienduizend keer ondertekend. Om het voorstel door de Tweede Kamer te laten behandelen zijn minimaal veertigduizend handtekeningen nodig.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.