Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

‘SBS6 wilde TU Delft laten betalen voor interview’

Een opvallend berichtje van een wetenschapsvoorlichter van de TU Delft: het SBS-programma ‘Feiten en Fabels’ wilde dat de universiteit zou betalen om een van hun wetenschappers in het programma te krijgen. 

“Ik had gisteren een mediavraagje”, begint wetenschapsvoorlichter Roy Meijer een blogpost. Niets bijzonders, zou je zeggen. Toen de redacteur van het SBS-zondagmiddagprogramma ‘Feiten en Fabels’ hem vroeg of er budget was om een wetenschapper iets te laten vertellen over cookies, antwoordde Meijer nog dat wetenschappers dat met plezier gratis doen.

Aap uit mouw

Tot de aap uit de mouw kwam: het programma wilde dat de TU Delft ging betalen. “Want we hebben een groot bereik en leuk publiek en zo”, aldus Meijer. Het gesprek was daarna snel afgelopen.

Meijer is vandaag niet bereikbaar voor een toelichting. Bij SBS weten de perswoordvoerders nog niet of andere wetenschappers wel betaald hebben om in ‘Feiten en Fabels’ te mogen optreden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.