Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Rotterdamse rechtenstudenten stappen naar Onderwijsinspectie

Studenten van de Rotterdamse masteropleiding strafrecht klagen bij de Onderwijsinspectie over een angstcultuur, studievertraging en willekeur in beoordelingen. Dat meldt universiteitsblad Erasmus Magazine.

In een brief van 27 studenten staan met name klachten over het onderzoekspracticum verdiepend formeel strafrecht. De criteria zouden onduidelijk zijn en de opleiding biedt er geen herkansingen voor. Veel studenten halen het vak niet en mogen dan nog niet aan hun scriptie beginnen, zodat ze minstens een jaar studievertraging oplopen.

Geen willekeur

Volgens de studenten kent de opleiding de problemen, maar gebeurt er niets aan. Daarom zouden ze geen andere keuze hebben dan naar de Onderwijsinspectie te stappen.

De decaan zegt de klachten serieus te nemen. Volgens hem is het niet mogelijk het vak te herkansen, vanwege de intensieve samenwerking in groepsopdrachten. Verder zou er geen sprake zijn van willekeur in de beoordelingen. Ook wil hij voorzichtig zijn in zijn reactie op de vermeende angstcultuur: hij weet er niets van en uit de studentevaluaties zou ook niets blijken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.