Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Op de foto hebben de vertegenwoordigers van de partijen een boekensteun met het statement in hun hand. Van links naar rechts: Bina Chirino (PerspectieF, ChristenUnie), Sander van der Goes (DWARS, GroenLinks), Arno van der Veen (ROOD, SP), Bas van Weegberg

Protestje politieke jongeren tegen leenstelsel

Massale demonstraties tegen het leenstelsel zitten er voorlopig niet in, maar de jongeren van acht politieke partijen wilden graag in Den Haag hun steun uitspreken voor de campagne #nietmijnschuld.

Laat jongeren schuldenvrij studeren, is de boodschap van de politieke jongerenorganisaties aan hun moederpartijen. Ze kwamen gistermiddag bijeen op het Plein, tegenover de Tweede Kamer. Daar ondertekenden ze een oorkonde, samen met de Landelijke Studentenvakbond en vakbond FNV Young & United.

In de politiek is inmiddels een meerderheid voor de terugkeer van een studiebeurs, al is nog lang niet duidelijk hoe die eruit gaat zien. Bovendien is de vraag of de huidige studenten die de basisbeurs zijn misgelopen straks compensatie krijgen.

De jongerenclub van de VVD ontbreekt. De liberalen staan zo ongeveer als enigen nog vierkant achter het afschaffen van de basisbeurs.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.