Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 juni 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Ontgroening wordt Vlaamse student fataal

Een 20-jarige Vlaamse student die vorige week in coma raakte nadat hij tijdens een ontgroening vissaus dronk, is overleden. Het openbaar ministerie stelt een onderzoek in.

De 20-jarige student uit Edegem kreeg een hartstilstand na het uitvoeren van verschillende opdrachten tijdens een ‘ontgroeningsdoop’ van studentenvereniging Reuzegom, waaronder het drinken van een grote hoeveelheid vissaus. Mogelijk is het hoge zoutgehalte in de saus, in combinatie met onderkoeling, hem fataal geworden. Samen met twee andere aspirant-leden werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vrijdagmiddag overleed.

 Het openbaar ministerie is een gerechtelijk onderzoek begonnen. Vijf leden van de studentenvereniging zijn inmiddels verhoord. Ook de KU Leuven stelt een onderzoek in.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.