Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

‘Mondzorg moet terug in het basispakket’

Oud-Acta-student Sharif Tairie, die een poosje terug in Advalvas stond als de eerste en enige daklozentandarts van Amsterdam, is een petitie begonnen om tandzorg terug te krijgen in de basisverzekering.

“Elk deel van je lichaam valt onder de basisverzekering”, stelde Tairie al in dat eerdere interview, “behalve je tanden.” Tairie werkt sinds mei als daklozentandarts onder de naam Dentist for humanity. Hij zag de afgelopen maanden heftige mondproblemen voorbijkomen, wat voor hem de reden was om de petitie te starten.  In een Youtube-filmpje, zegt hij: “We zien te veel ellende en pijn, die wordt veroorzaakt door het gebit. Het is te dramatisch voor woorden.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.