Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

‘Kenniscoalitie’ waarschuwt voor bezuinigingen

Bezuinigingen op onderwijs en onderzoek zijn funest voor de Nederlandse economie, waarschuwen onderwijsinstellingen, wetenschappers en het bedrijfsleven gezamenlijk.

De zogeheten ‘kenniscoalitie’ van universiteitenvereniging VSNU, de Vereniging Hogescholen, ondernemersorganisatie VNO-NCW, MKB Nederland, de KNAW en innovatieplatform TNO waarschuwt het kabinet vandaag in een gezamenlijk statement: blijf ondanks de economische malaise investeren in onderwijs en onderzoek.

Stappen in de goede richting

Hoewel het kabinet volgens het statement al “stappen in de goede richting” heeft gezet, eisen de zeven voorzitters nu continuïteit, “zeker ook in financiële zin”. Ze roepen het kabinet verder op om, “zodra de financiële situatie dit toelaat”, het investeringsniveau van bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland en de Scandinavische landen te volgen.

De Tweede Kamer debatteert op dit moment over een nieuw bezuinigingspakket van zes miljard euro.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.