Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Jeugdwerkloosheid: praat erover met Asscher

Heb je straks na je studie wel een baan? Of moet je desnoods ver onder je niveau gaan solliciteren? Maar dan verdring je anderen weer van hun plek… De jeugdwerkloosheid in Nederland (nu 17 procent) stevent af op een record, en verbetering lijkt er voorlopig niet in te zitten.

Studentenpanel

Aanstaande woensdag kun je hierover in gesprek met Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Samen met studentenvereniging Machiavelli organiseert De Balie een discussieavond: wat zijn de grootste zorgen van de jongeren die nu de arbeidsmarkt op gaan? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er in Nederland meer werkgelegenheid voor jongeren ontstaat?
De minister gaat in gesprek met een studentenpanel, maar het publiek mag ook meepraten. Woensdag 26 februari, 20.30 uur.

Gratis kaartjes

Wil je er bij zijn? Advalvas mag kaartjes weggeven. Stuur snel een mailtje naar website.advalvas@vu.nl, en wij zetten je naam op de gastenlijst.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.