Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Je hoeft nog maar 3 minuten te wachten bij DUO, gemiddeld dan

Uit nieuwe cijfers blijkt dat de telefonische bereikbaarheid van de Dienst Uitvoering Onderwijs flink verbeterd is. In de drukke septembermaand is de gemiddelde wachttijd in 2019 volgens DUO gedaald naar 3 minuten.

In 2017 hingen studenten in september gemiddeld nog 13 minuten in de wacht en in 2018 bijna 28. Daarmee lijkt de voor 2019 afgesproken nieuwe wachtnorm van 8 minuten ruimschoots te worden gehaald.

Gemiddelde wachttijd DUO
© OCW

Minder vragen

Verder zegt DUO steeds minder vragen van (oud-)studenten binnen te krijgen via telefoon, e-mail en sociale media. Dat zou te danken zijn aan het nieuwe ict-systeem dat in het voorjaar van 2018 geïmplementeerd werd. Na de nodige startproblemen die tot de recordwachttijden in de zomer van 2018 leidden, begint dat nu zijn vruchten af te werpen. Studenten kunnen online meer dingen zelf regelen.

Deze zomer al was DUO hoopvol gestemd over het terugdringen van de wachttijden. Na klachten van onder anderen de Nationale Ombudsman en zware kritiek uit de Tweede Kamer, maakte minister Van Engelshoven toch 6,5 miljoen euro vrij voor de verbetering van de bereikbaarheid van DUO.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.