Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

ISO kiest zoomend een nieuw bestuur

Via ‘Zoom’ heeft de achterban van het Interstedelijk Studenten Overleg een nieuw bestuur gekozen. De kandidaten komen uit Leiden, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Enschede.

“Het is heel mooi dat we toch met zijn allen konden vergaderen”, zegt Kees Gillesse, tot eind juni voorzitter van het ISO. “Want we moeten de belangen van studenten ook in deze tijd blijven behartigen. Dat gaat gewoon door.”

Diversiteit

Het ISO is geworteld in de medezeggenschapsraden van universiteiten en hogescholen. De leden kiezen een bestuur om hen te vertegenwoordigen in de politiek en in het overleg met de minister en de koepels van universiteiten en hogescholen.

Net als vorig jaar zit er geen hbo’er in het bestuur, wat Gillesse jammer vindt. “Dat is niet gelukt. We letten op allerlei manieren op diversiteit bij het werven van een nieuw bestuur. De kandidaten komen uit andere studiesteden en doen andere studierichtingen. Maar de studentencultuur is aan de hogescholen toch anders, moeten we erkennen. Participatie is er minder voor de hand liggend.”

Ook VU-student

Aankomend voorzitter Dahran Çoban (24) studeert nu rechten aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie was ze actief in de medezeggenschap en in haar roeivereniging. Op dit moment loopt ze stage bij een advocatenkantoor, waar ze zich onder meer over de coronacrisis en het onderwijs buigt.

Haar medebestuursleden zijn Aukje de Ruijter (24) van de Vrije Universiteit, Zoey de Jong (23) van de Universiteit Utrecht, Quinta van Kelle (20) van de Radboud Universiteit Nijmegen en Leon van der Neut (20) van de Universiteit Twente.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.