Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 april 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Gronings corps komt drie ton tekort na lustrumfeest

De Groningse studentenvereniging Vindicat zit met een gat van drie ton op de begroting van het lustrumfeest. Het hele festijn heeft in totaal zo’n 2,5 miljoen euro gekost.

Vorig jaar bestond studentencorps Vindicat tweehonderd jaar en dat werd gevierd met een twee weken durend feest op het voormalige terrein van de Suikerunie in Groningen. Daar stond onder meer een ‘chique dag’ (20.500 euro) op de agenda, een ‘vriendjes van vroeger dag’ (6.200 euro) en een ‘zwembadparty’ (88.800 euro).

Voorpret

Maar voor het lustrum losbarstte, begon de voorpret al. Zo werd er onder meer een ‘Stadjersweek’ voor Groningers georganiseerd van 35 duizend euro of een symposium dat bijna 39 duizend euro kostte in plaats van de begrootte zesduizend euro. De feestelijke bekendmaking van de kleuren van het lustrum kostte zo’n 5.600 euro.

De totale kosten bedroegen 2,5 miljoen euro, blijkt uit de begroting die door weblog 925 online is gezet. “Het werd allemaal groter dan voorspeld”, erkent Vindicat-voorzitter Marijn Achtereekte. “Maar niet alleen de kosten zijn hoger dan verwacht, de opbrengsten ook.” Vindicat verwachtte een opbrengst van zo’n 1,8 miljoen, blijkt uit de begroting, maar er kwam 2,2 miljoen binnen. “Helaas niet genoeg om alle extra kosten op te vangen.”

Schoonmaak

Die zijn volgens Achtereekte vooral veroorzaakt door extra schoonmaak en beveiliging, en doordat een tent op het feestterrein geluidsdicht moest worden gemaakt. Hij benadrukt dat de lustrumcommissie geen enkele blaam treft. “Er zijn in veertien dagen tijd 45 duizend mensen langsgekomen. Het was een waanzinnig evenement.”

Vindicat heeft het begrotingstekort deze week besproken met de leden en die reageerden volgens Achtereekte allemaal positief. “Er werden allerlei creatieve oplossingen aangedragen om het gat te dichten. Daar gaan we het de volgende vergadering over hebben.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.