Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Groningen wil dat ontgroeningen stoppen

Weg met de ontgroeningen, zeggen de Groningse universiteit, hogeschool en de gemeente. “Er is een cultuurverandering nodig.”

Gisteren werd bekend dat een aspirant-lid van studentenvereniging Vindicat hoofdletsel had opgelopen tijdens de ontgroening. Het is het zoveelste incident in de afgelopen tijd. Onacceptabel, vinden de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen.

Stoppen

De drie partijen hebben de afgelopen dagen overlegd en kwamen tot de conclusie “dat er een cultuurverandering nodig is bij de verenigingen om er voor te zorgen dat de ontgroeningen stoppen.”

Samen met Vindicat willen de partijen een externe commissie instellen die op de cultuurverandering moet toezien. De verenigingen zijn nu eerst aan zet: Vindicat heeft aangegeven dat het zijn introductieperiode nog eens stevig onder de loep zal nemen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.