Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Tentenkamp op Universiteitsterrein "De Uithof" in Utrecht i.v.m. antikernenergiemanifestatie (1982)

Groningen regelt onderdak voor studenten in noodtenten

Gisteren hielden boze studenten de trappen van het Academiegebouw in Groningen bezet. Uiteindelijk hebben de Rijksuniversiteit Groningen en de actievoerders een akkoord bereikt.

De actie van studentenbeweging DAG en van ROOD, de jongerenclub van de SP, richtte zich volgens de Groningse Universiteitskrant vooral tegen de nijpende situatie op de kamermarkt en de groei van het aantal studenten in Groningen.

Na onderhandelingen kwam het bestuur tot overeenstemming met de actievoerders. De dakloze studenten die nu noodgedwongen in tenten op campus Zernike verblijven, krijgen een gratis onderkomen in een voormalige school en er komen afspraken met de gemeente, de woningcorporaties en investeerders over de studentenhuisvesting in Groningen.

Niet groter

De RUG benadrukte nogmaals dat ze geen ambitie heeft om “groter te willen groeien” en vicevoorzitter Jan de Jeu onderschreef een opinieartikel van collegevoorzitter Mirjam van Praag van de Amsterdamse Vrije Universiteit. Zij vindt dat de groei van het aantal buitenlandse studenten niet moet leiden tot minder overheidsbekostiging per student.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.