Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
27 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Geneeskundestudent Hajo Reurs (uiterst links) is gepassioneerd over de Brexit

Geneeskundestudent zingt: “Britain come back”

Een boyband inzetten tegen de Brexit? ‘Met een knipoog bedoeld, maar onze boodschap is serieus’, zegt geneeskundestudent Hajo Reurs (23).

Eerlijk is eerlijk, toen vierdejaars geneeskunde Hajo Reurs (23) vorig jaar zomer benaderd werd om lid te worden van de Breunion Boys, hield hij zich nog niet echt met de Brexit bezig. Inmiddels is dat wel anders. “Als we op een harde Brexit uitkomen, raakt Engeland alle handelsverdragen kwijt. Die heb je niet in een jaartje weer opgebouwd. Nederland wordt daar extra hard door geraakt. Zo mogen Nederlandse vissers straks niet meer in Engels water vissen. Terwijl een groot deel van hun vis daar vandaan komt.”

Geen grapje

In eerste instantie dacht Reurs dat de vrouw die hem om twee uur ’s nachts in een club aansprak een grapje maakte. Visual storyteller Julia Veldman zocht mannen die niet alleen een beetje leuk konden dansen en zingen, maar die ook een passie voor dit onderwerp hadden. “Dat bleek moeilijk te zijn. Toen we een vijfde jongen zochten, wilden veel mensen niet omdat ze geen politiek standpunt wilden uitdragen. Uiteindelijk vond ik een medestudent die hier perfect voor is.”

Tentamens

Reurs, die piano en gitaar speelt én door zijn oudere zus de klassieke boybands als Take That and Backstreet Boys leerde kennen, vond het juist wel een leuk project. “Momenteel besteed ik er al mijn tijd aan. Afgelopen vrijdag had ik mijn laatste tentamen terwijl we juist dertien uur per dag aan de band werken. Ik heb echt de hele nacht doorgeleerd.” Nu heeft hij een voldoende en daarmee zijn bachelor binnen. “Ik begin mijn coschappen na de zomer. Dus ik ben even vrij om dit te doen.”

Verdienmodel

De band krijgt inmiddels veel aandacht. Zo mocht Reurs aanschuiven in tv-programma Good Morning Britain en schreven CNN, The Sun en The Times over de Breunion Boys. De student roept iedereen op om zich bij het project aan te sluiten. “We hebben geen verdienmodel, we doen het uit idealisme. Daarom zoeken we nog mensen die ons willen helpen. Bijvoorbeeld door ons te promoten op social media of door sponsoring.

Geïnteresseerden kunnen informatie vinden op de website van de Breunion BoysBreunionboys.EU.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.