Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Een kus voor een politicus

Politici zoek dekking! Het kan zomaar gebeuren dat u morgen vol op de bek wordt gepakt door een wetenschapper van de Vawo (Vakbond voor Wetenschap). Want als u het Tweede Kamerlid bent dat zich het meest heeft ingezet voor de wetenschap, loopt u het risico morgen, op Valentijnsdag, de Academie-Kus te winnen.

Duurzame verdeling

“Er zijn zoveel zaken die beter kunnen, en waarvoor duidelijk een taak ligt bij Den Haag, waaronder een stabielere en realistischer financiering van de universiteiten, het waarborgen van het onafhankelijke, kritische en integere karakter van het wetenschappelijke onderzoek en wetenschappelijke onderwijs en een duurzame verdeling van onderzoeksgelden”, zegt Vawo-voorzitter Marijtje Jongsma.

Gezonde wetenschap

Samen met H.NU, het platform Hervorming Nederlandse Universiteiten, en Dutch Tenure Track Reform, een club die zich inspant voor beter ouderschapsverlof voor wetenschappers, heeft Vawo heeft een lijstje gemaakt van politici die zich het meest hebben ingezet voor een gezonde wetenschap. De Academie-Kus wordt morgen om 13 uur uitgereikt in de Tweede Kamer.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.