Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Via de VU korting op je mobiele telefoon

Studenten en medewerkers krijgen in de toekomst waarschijnlijk flinke korting op hun telefoon- en internetabonnement, verwacht ict-stichting SURF. Het abonnement wordt minstens twintig procent goedkoper.

Twintig procent korting 

SURF, de ict-organisatie van het Nederlandse hoger onderwijs, wil samen met zusterorganisaties in vier andere landen (Spanje, Portugal, Zweden en Tjechië) mobiele telefonie inkopen.

Hiervan profiteren zo’n 3,2 miljoen studenten en medewerkers van hogescholen, universiteiten en universitaire ziekenhuizen, denkt SURF. Aanbieders gaan immers tegen elkaar opbieden om deze klanten binnen te halen. “We hebben gezegd dat ze minstens twintig procent korting moeten geven”, zegt een woordvoerder.

Impuls voor het nieuwe leren

De ict-organisaties verwachten de goedkopere abonnementen begin 2015 te kunnen aanbieden. In Nederland gaat dit via SURFspot.nl, de not-for-profit ict-webwinkel voor het hoger onderwijs.

De korting is fijn voor studenten en medewerkers, maar ook het onderwijs is er volgens SURF bij gebaat. Het ‘nieuwe leren’ zou hiermee een impuls krijgen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.