Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Studentenleven
& Maatschappij

IS claimt aanslag op Amerikaanse universiteit

De terroristische organisatie IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op de campus van de Amerikaanse Ohio State University, waarbij maandag elf mensen gewond raakten.

Student Abdul Razak Artan reed met zijn auto op voetgangers in en viel omstanders aan met een mes. Hij is binnen twee minuten doodgeschoten, meldt CNN. Radicale ideeën lijken hem te hebben aangezet tot zijn daad. Islamitische Staat claimt de aanslag nu, al lijkt hij geen contact te hebben gehad met de terreurorganisatie.

Openbaar bidden

Afgelopen augustus werd de student geïnterviewd in een lokaal tijdschrift. Hij vond het eng om in het openbaar te bidden, vertelde hij. “Als mensen mij zien, een biddende moslim, dan weet ik niet wat ze zullen denken en wat er gaat gebeuren. Maar ik neem het hun niet kwalijk. Het ligt aan het beeld dat de media schetsen.”

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.