Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Studentenleven
& Maatschappij

Brand in studentencomplex waarschijnlijk door homohaat

De studentenflat aan de Krelis Louwenstraat (het Elsevier-gebouw) is vanmorgen ontruimd wegens een brand op de achtste verdieping. Vier mensen zijn gewond geraakt, zij verbleven in het hostel dat zich ook in het gebouw bevindt, meldt de NOS. De bewoners van de studentenflat werden opgevangen in een naastgelegen moskee.

De Amsterdamse politie vermoedt dat de brand is ontstaan doordat er een regenboogvlag is aangestoken. Ook vermoedt de politie dat er op verschillende andere locaties in het gebouw is geprobeerd brand te stichten.

Dit is niet de eerste keer dat er regenboogvlaggen brandden in het gebouw. Al in juli werd er een lhbti-gerelateerde poster in de fik gestoken. Hierna volgden meerdere incidenten waarbij steeds opnieuw regenboogvlaggen werden aangestoken.

Stichting DUWO, die het complex beheert, gaf al eerder aan in een brief dat ze eerdere voorvallen niet tolereren en dat ze proberen uit te vinden waar ze vandaan komen. DUWO heeft ook een melding gedaan bij de politie. De forensische recherche zal binnenkort het onderzoek starten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.