Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 17 februari 2016

Vuso en SRVU opgeheven, nieuwe partij VUfractie opgericht

Aan de komende studentenraadsverkiezingen in april zullen twee partijen meedoen: De Bètapartij en een nieuwe partij, VUfractie. De partijen Vuso en SRVU worden opgeheven.

“Inhoudelijk verschillen we nauwelijks van elkaar”, zegt Khadicha Amarti van de USR. Ze stelt nadrukkelijk dat VUfractie géén fusiepartij is. Studenten worden ook uitgenodigd om zich kandidaat te stellen. Uiterlijk aanstaande zondag, 21 februari, moet hun sollicitatie binnen zijn.

Nieuw verkiezingssysteem

Deze herindeling is een voorbereiding op een nieuw verkiezingssysteem, dat de USR wil invoeren en waarbij de studenten niet langer worden vertegenwoordigd door partijen, maar door afgevaardigden van elke afzonderlijke faculteit.

Dit idee werd in november op deze site al geopperd door USR-lid Juliëtte Ronteltap, die denkt de USR op deze manier democratischer te maken. ‘Vraag is of een studentvertegenwoordigend orgaan, in dit geval de Universitaire Studentenraad, wel een goede afspiegeling van de studentenpopulatie is, wanneer zij wordt samengesteld uit verschillende fractiepartijen die zelfstandig bepalen wie er op hun lijst komt te staan’ aldus Ronteltap.

Goed idee

“We hebben het plan besproken met onder andere het college van bestuur en iedereen vindt het een goed idee”, zegt Amarti. “Het kiesreglement maakt het alleen niet mogelijk dat dit jaar al te doen. Volgend jaar kan het wel.”

Studenten die zich kandidaat willen stellen kunnen hier solliciteren.

De SRVU-bond blijft natuurlijk gewoon bestaan.

Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.