Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Uitslag verkiezingen
VU 26 april 2013

Vuso blijft grootste fractie

De Vuso heeft opnieuw vijf van de negen zetels gekregen in de universitaire studentenraad. De fractie haalde ruim 57 procent van de stemmen. Vorig jaar was dat 58%. De SRVU bezet de andere vier zetels.

De opkomst bedroeg dit jaar 14,46 procent van de stemmen (totaal 4143) Vorig jaar was de opkomst nog 10,9 procent. Bij de Vuso werd verrassend de als zesde geplaatste Khalid Samim met 518 voorkeurstemmen verkozen.

Beide fracties zijn blij dat de opkomst hoger is dan vorig jaar. “De campagne heeft zijn vruchten afgeworpen. De opkomst is aanzienlijk beter dan vorig jaar. Ik denk dat we bijna alle studenten die op de campus te bereiken zijn, bereikt hebben. En ik denk dat de stemhokjes goed hebben gewerkt”, zegt huidig raadsvoorzitter Joeri van Raalte. 

Ook de SRVU is blij bij monde van raadslid Eveline Baas. “Ik heb een positief gevoel over de verkiezingsweek. De sfeer was goed en er is opbouwend campagne gevoerd. Nu bij het bekend maken van de uitslag zijn ook veel mensen aanwezig. Ik heb het idee dat de betrokkenheid van studenten het afgelopen jaar is toegenomen. We moeten doorpakken op die opgaande lijn.”

Bij de faculteiten was de opkomst het hoogst bij Bewegingswetenschappen met 29,5 procent. Het laagst bij Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde met 8,1 procent.

Foto: Collegevoorzitter Ren

é Smit sprak direct na het bekend worden van  de uitslag met onder meer Vuso lijsttrekker Yussef Al Tamimi (rechts)

 

Dirk de Hoog
BEELD: Dirk de Hoog

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.