Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 23 mei 2023

VU-docent genomineerd voor Eisner Award

Erin La Cour, docent English Literature and Visual Culture, is genomineerd voor een belangrijke Amerikaanse stripprijs met haar boek Graphic Medicine.

La Cour is genomineerd voor een Eisner Award, zeg maar de Oscar voor strips, graphic storytelling en comics, die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de San Diego Comic-Con International. Zij is, samen met Anna Poletti, docent Engels (Universiteit Utrecht), genomineerd in de categorie Academic/Scholarly Work met het boek Graphic Medicine.

Zorgen voor zieken

Graphic Medicine is een verzameling strips en geïllustreerde essays, waarin de ervaring van ziek zijn en het leven met een beperking onderzocht worden. Volgens de beschrijving op de site van de uitgever bevordert en bevraagt het boek ons begrip van de relatie tussen dokters en patiënten, verplegers, sociaal werkers, verzorgers en familieleden. 'Graphic Medicine onderzoekt wat het precies betekent om te geven en te zorgen.’

La Cour, die in 2013 promoveerde op het proefschrift ‘The ‘Graphic Novel: Discourses on the Archive’, is verbonden aan tal van projecten op het gebied van strips en beeldverhalen en medestichter en -directeur van de onderzoeksgroep Amsterdam Comics.

Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.