Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Andere universiteiten 17 augustus 2020

Vereniging uitgesloten van online introductie wegens besmettingsgevaar

Een Rotterdams dispuut ging op vakantie in Griekenland en kwam terug met corona. Daarom mag moedervereniging S.S.R. niet meedoen aan de Rotterdamse introductieweek. 

Dat heeft de Erasmus Universiteit zaterdag laten weten. De vereniging is ook uitgesloten van de online-activiteiten. De rector stelt de vereniging verantwoordelijk voor de besmetting van de dispuutsleden en wil “alle risico’s op besmetting uitsluiten”. 

Het bestuur van de vereniging snapt de beslissing niet. De dispuutsleden hebben zich meteen laten testen zodra een van hen ziek werd. Ze zijn allemaal in quarantaine. De besmetting is netjes gemeld bij de universiteit. 

Besmetting 

S.S.R. begrijpt dat de vereniging, gezien het coronagevaar, niet mag meedoen aan de fysieke activiteiten van de Eurekaweek. “Wat betreft online activiteiten zien wij geen risico op besmetting.” 

Vandaag gaan de vereniging en de universiteit in gesprek. Griekenland is volgens de overheid een ‘geel’ land: vakantiereizen zijn mogelijk, maar er blijven risico’s. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Frankrijk en Duitsland.  

HOP/BB
BEELD: Engin Akyurt via Unsplash

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.