Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VUmc
Campus 12 maart 2020

UPDATE: Helemaal geen colleges voor bachelorstudenten geneeskunde

UPDATE 12 maart 2020 - Ook de geneeskundecolleges in de Medische Faculteit gaan niet door. "Vanaf vrijdag 13 maart in ieder geval tot en met vrijdag 27 maart wordt er geen onderwijs gegeven aan alle bachelorstudenten geneeskunde van de VU en de UvA", zegt een woordvoerder.

De reden van het afgelasten van de colleges is dat de groepen groter zijn dan honderd personen. Het kabinet adviseerde in een persconferentie vanmiddag om grote hoorcolleges online aan te bieden. Wat de gevolgen zijn voor co-assistenten is nog niet helemaal duidelijk.

 

12 maart 2020 - Er zijn geen colleges meer in de beide Amsterdamse Universitair Medisch Centra. Alle groepen boven de dertig personen worden geweerd, aldus een woordvoerder.

De ziekenhuizen, locaties VUmc en AMC, hebben maatregelen genomen om de komst van mensen zoveel mogelijk te beperken. "We volgen in principe de lijn van het RIVM, maar dit is wel een striktere maatregel", zegt woordvoerder Nicole de Haan. "Hier zitten toch de meest kwetsbare mensen."

Er wordt gekeken of de colleges online kunnen doorgaan. Er zijn wel nog colleges in de Medische Faculteit op de VU. Het ziekenhuis is wel open voor de reguliere zorg. 

Marieke Kolkman
BEELD: StudioVU/Riechelle van der Valk

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.