Unicef-studenten houden muziekavond op Uilenstede

Cultuur  26 mei 2016

Unicef-studenten houden muziekavond op Uilenstede

Lekkere muziek en leuke sokken vanavond in Il Caffè op Uilenstede. Unicef-studenten organiseren een singer-songwriteravond met extra’s en voor het goede doel.

“Drie van de acht artiesten van vanavond hebben in de finale gestaan van de Beste Singer-Songwriter van Nederland”, vertelt Jessica Michgelsen, derdejaars gezondheidswetenschappen en voorzitter van het Unicef Studentteam Amsterdam. “Dat zijn Nicolas Canza, Gerson Main en Okke Punt.” Het zijn dus niet de minsten die hun liedjes komen zingen.

Sokken

Maar leuke liedjes luisteren is niet het enige dat er staat te gebeuren bij Unicef on stage @ Uilenstede. “Er is een photobooth. Je krijgt drie foto’s en ook één digitaal toegestuurd. En misschien willen de artiesten wel op de foto.” Daar moet je wel een beetje voor betalen, want de entree is gratis en er moet wel wat opgehaald worden voor Unicef.

“We hebben ook een loterij. De tickets kosten drie euro en de opbrengst gaat voor honderd procent naar Unicef. Je kunt tickets voor een museum winnen, leuke sokken, biertjes van Brouwerij ’t IJ, zulke dingen. Dat hebben we allemaal gesponsord gekregen.”

Voor kinderen

Een jaar in het Unicef Studentteam Amsterdam kan ze trouwens iedereen aanraden. “Het is superleuk om je met allemaal gemotiveerde mensen in te zetten voor kinderen. Kinderen zijn de toekomst van de wereld, dus het is belangrijk dat ze gezond zijn, naar school kunnen, dat moeders gezonde baby’s op de wereld kunnen zetten. Het is ook leerzaam om evenementen te organiseren. En je hebt direct contact met het netwerk van veertien andere studententeams in Nederland en medewerkers bij Unicef zelf.”

Mocht je vanavond enthousiast geworden zijn, het Unicef Studentteam Amsterdam kan volgend jaar weer nieuwe bestuursleden gebruiken.

Marieke Kolkman
BEELD: steven4554 (deviantart)