Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 28 april 2021

Uilenstede schreeuwt en kleurt oranje

Het Flatstival in de gele flat op Uilenstede liet van zich horen. De bewoners feestten alsof er de volgende dag geen normale woensdag zou zijn.

Een verticaal festival, dat was het idee voor een coronaproof feestje in de gele flat van Uilenstede ter ere van de pilsdrinkende monarch. Vorig jaar, aan het begin van de lockdown, hadden enkele bewoners van de gele flat ook al tijdens Koningsdag een Flatstival georganiseerd. Destijds waren de regels strenger, al was er geen avondklok. Dit jaar werd het feest herhaald, maar nu groter.

Geen 14 man op één stuk balkon

Al twee weken voor aanvang hingen de posters in de lift: Kingsday Flatstival, van 13.30 tot 21.30 uur. De amateur-dj’s hadden al hun setjes klaarstaan en de spelregels werden doorgestuurd via de groeps-chat van de gele flat. In overleg met de gemeente en de politie golden enkele veiligheidsregels, geen 14 man op één stuk balkon, geen groepsvorming onderaan de flat, maximaal 1 gast per, eenheid (RIVM-richtlijnen) en geen glas op balkon.

Bass op volume 100

Op de dag van aanvang fietste ik de campus op. Nog voor ik de flats zag, hoorde ik al het bekende gerommel van een bass op standje 100. Het grasveld was bezaaid met in oranje gestoken, barbecueënde studenten. Af en toe kwamen gepantserde politiebusjes gluren of alles nog in orde was. De luidste feestgeluiden kwamen uit de gele flat, aan de zonkant uiteraard. Op de balkons stond men te dansen en te joelen. De flat was versierd met vlaggen, ballonnen, slingers en studenten in oranje.

Lauw bier

In de flat zelf waren ook nog eigen feestjes gaande. Sommige bewoners hadden hun woonkamer versierd en er werd veel heen en weer gelopen. Vanaf het balkon, tussen mijn eigen huisgenoten, kon ik meegenieten van het Flatstival. Zwaaiend naar de overburen luisterden we naar de enorme boxen die tussen de balkons was gezet. Terwijl de zon onderging en de blikken bier lauw werden, dansten en feestten de bewoners alsof het de volgende dag geen normale woensdag zou zijn.

Om klokslag tien uur stoven er nog wat mensen tussen de flats door. In sommige woonkamers ging het feestje nog even door, maar met een goed stel oordoppen konden de bewoners die ’s ochtends weer college hadden gerust slapen.

Roos van Leerdam, student-reporter
BEELD: Roos van Leerdam

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.