Syrische VU-student Mohammed Badran op televisie

Campus  14 maart 2016

Syrische VU-student Mohammed Badran op televisie

Afgelopen najaar interviewden we Mohammed Badran, de Syrische vluchteling die Nederlands en wiskunde leert aan de VU, ter voorbereiding op de toelatingsexamens om aan een Nederlandse universiteit te kunnen studeren. Badran heeft tevens een vrijwilligersproject opgezet voor Syriërs en andere vluchtelingen die vrijwilligerswerk in Nederland willen doen, om de integratie te bevorderen en zinvol bezig te zijn.

Gisteren zat Badran in het programma De Nieuwe Wereld, elke zondagmorgen bij de IKON. De Nieuwe Wereld is een praatprogramma over actuele zaken, met een flinke nadruk op zingeving en levensbeschouwing.

In de uitzending van gisteren stonden vluchtelingen centraal, en Badran zat er om over zijn vrijwilligersorganisatie te praten.

Peter Breedveld

{ Lees de 1 reactie }

Het was zeer goed, duidelijke en vooral inhoudelijk en wijs. Haast alle politici en veel mensen, kunnen hiervan leren. Leren om alsnog terug menselijk te worden! Zelf ben ik de mensheid al een poos beu doordat de mens zo ontmenselijkt. Als je deze jonge man dan hoort....Is er hoop?