Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Syrische VU-student Mohammed Badran op televisie

Afgelopen najaar interviewden we Mohammed Badran, de Syrische vluchteling die Nederlands en wiskunde leert aan de VU, ter voorbereiding op de toelatingsexamens om aan een Nederlandse universiteit te kunnen studeren. Badran heeft tevens een vrijwilligersproject opgezet voor Syriërs en andere vluchtelingen die vrijwilligerswerk in Nederland willen doen, om de integratie te bevorderen en zinvol bezig te zijn.

Gisteren zat Badran in het programma De Nieuwe Wereld, elke zondagmorgen bij de IKON. De Nieuwe Wereld is een praatprogramma over actuele zaken, met een flinke nadruk op zingeving en levensbeschouwing.

In de uitzending van gisteren stonden vluchtelingen centraal, en Badran zat er om over zijn vrijwilligersorganisatie te praten.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.