Studenten gered dankzij koolmonoxidemelders

NIEUWS

Voorkant van de wereldklassieker 'Donald Duck als Brandweerman'
Studenten  9 maart 2017

Studenten gered dankzij koolmonoxidemelders

Brandweerlieden kwamen met persluchtmaskers een Delfts studentenhuis binnenlopen na een melding van koolmonoxide. “Ik dacht: waarom hebben we überhaupt getwijfeld of we moesten bellen?”

De studenten hadden zelf koolmonoxidemelders gekocht omdat ze al een tijdje problemen hadden met de verwarming, schrijft het Delft universiteitsblad Delta. Klusjesmannen van de huisbaas hadden het probleem verholpen, maar de studenten vertrouwden het niet.

En terecht. De waarden gingen al snel weer omhoog. Toen ze de brandweer om advies belden, rukte die onmiddellijk uit samen met twee politiewagens en vijf ambulances. De brandweerlieden liepen met persluchtmaskers naar binnen. “Daar schrok ik wel van”, zegt een van de bewoners. Gelukkig viel het mee. De studenten hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer raadt iedereen aan om koolmonoxidemelders in huis te halen. Koolmonoxide kun je niet ruiken. Het veroorzaakt hoofdpijn, misselijkheid en griepverschijnselen, maar kan ook dodelijk zijn.

HOP/BB
hits 2544

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties