Kyra Lamberink tijdens het WK baanwielrennen in 2016
Sport 02 maart 2018

Student wint zilver op WK baanwielrennen

En weer valt een VU-student in de sportprijzen. Student geneeskunde Kyra Lamberink won woensdag zilver tijdens het WK baanwielrennen in Apeldoorn.

Lamberink reed met haar teamgenoot Shanne Braspennincx tijdens de teamsprint tegen twee Mexicaanse rensters. Die lieten ze achter zich, maar met hun eindtijd bleven ze achter het winnende Duitse vrouwenteam.

Goud

De wielrenster studeerde eerst twee jaar biomedische wetenschappen aan de VU tot ze dit jaar overstapte naar geneeskunde.

Eerder in februari had VU-student Esmee Visser al groot succes op de Olympische Spelen. Ze won goud op de 5000 meter schaatsen.

Marieke Kolkman
BEELD: Nicola (Wikimedia Commons)