PVV-Kamerlid voelt zich geprovoceerd en boycot VU

NIEUWS

Campus  7 september 2017

PVV-Kamerlid voelt zich geprovoceerd en boycot VU

reacties 6

PVV-Kamerlid Harm Beertema gaat morgen niet mee met een werkbezoek van de vaste Kamercommissie voor onderwijs aan de VU. Hij noemt de VU de meest geïslamiseerde universiteit van Nederland.

Op het YouTube-kanaal ZoominTV Nederland maakt hij bezwaar tegen een geplande toespraak van de chief diversity officer Karen van Oudenhoven. Beertema weet nu al dat het 'prietpraat' zal zijn, beschouwt dat als een provocatie en wil dat niet aanhoren. Volgens hem is de "ooit zo mooie" Vrije Universiteit helemaal op de verkeerde weg met diversiteit en een islamitische studentenvereniging en alles.

Later op deze website meer.

Dirk de Hoog
hits 3215

{ Lees de 6 reacties }

De VU mag trots zijn op deze boycot.

Je doet iets goed als de PVV je boycot!

De VU is juist op vele gebieden een voorbeeld voor andere Universiteiten op het gebied van diversiteit! PVV mag roepen wat ze willen. Als een van hun nou op een universiteit had gezeten riepen ze misschien wat anders..

Go VU, go! PVV is boos op ons. Dat is een goede zaak!

"De VU is juist op vele gebieden een voorbeeld voor andere Universiteiten op het gebied van diversiteit! PVV mag roepen wat ze willen. Als een van hun nou op een universiteit had gezeten riepen ze misschien wat anders.."

Ik schrik voor de zoveelste keer van de taalbeheersing van een academisch geschoold iemand.

On-topic: bijzonder sneu natuurlijk van deze PVV'er om niet mee te gaan. Zelf heb ik moeite met het maakbaarheidsgehalte van 'diversiteit'. Het begint religieuze vormen aan te nemen en het debat met andersdenkenden wordt zelden aangegaan. Je moet en zal de diversiteit omarmen anders heeft dat gevolgen voor je (academische) loopbaan. Ik tref bij steeds meer universiteiten vooral intellectuele devolutie aan. Het draait steeds meer om vorm en steeds minder om inhoud.

Door wie wordt het debat met andersdenkenden nu uit de weg gegaan? Door de VU of door Beertema die zich bij voorbaat afmeldt voor zulk soort 'prietpraat'?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties