Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 23 juli 2012

Ondernemingsraad stapt naar rechter

De ondernemingsraad van de VU stapt naar de rechter om het besluit over de reorganisatie tegen te gaan. Het gevolg van dit plan is dat er 33 miljoen euro bezuinigd wordt en er 450 arbeidsplaatsen verdwijnen.

“Wij zijn vooral tegen de nieuwe financiële doelstelling”, zegt Ottho Heldring, voorzitter van de ondernemingsraad. “Wij zijn het oneens met bepaalde keuzes die er gemaakt worden. Zo krijgen de faculteiten de komende jaren twintig procent meer terwijl onderwijs niet duurder wordt. Den Haag betaalt dat niet, dus dat geld moet ergens vandaan komen.”

Het nieuws dat de universiteit derivaten heeft die stevig in de min staan en daardoor jaarlijks minimaal een miljoen euro kosten, heeft volgens hem geen invloed op het verzet tegen de reorganisatie. “Wij waren daar al van op de hoogte. Het is een fout in de financiële planning geweest die al jaren geleden gemaakt is. Achteraf gezien was het afsluiten van die derivaten niet zo gelukkig. Deze fout is echter niet het kernprobleem. Dat is vooral dat het College van Bestuur zaken somberder voorstelt dan ze zijn.”

De raad vindt dat de financiële noodzaak voor gedwongen ontslagen als gevolg van de organisatieverandering ontbreekt. Dat zou ook blijken naar een onderzoek dat adviesbureau Berenschot in opdracht van de OR uitvoerde. (FB)

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.