Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 17 januari 2022

Nieuwe rector magnificus Jeroen Geurts geïnstalleerd

Met een ferm "Salve, Rector Magnifice, iterum, iterumque salve!" werd afgelopen zaterdag de nieuwe rector magnificus, Jeroen Geurts, geïnstalleerd door de voorzitter van het college van bestuur, Mirjam van Praag.

"Welkom, rector magnificus, welkom en nog eens welkom". Van Praag, die sinds het vertrek van de vorige rector, Vinod Subramaniam, als interim rector had gefungeerd, droeg tijdens de korte ceremonie in bijzijn van pedel Barbara Zegveld, de ambtsketen over aan Geurts. Subramaniam wenste de nieuwe rector op Twitter veel wijsheid en plezier.

Geurts heeft zijn sporen in de wetenschap ruimschoots verdiend als neurowetenschapper. Hij werkt al twintig jaar aan de VU. Hij was daarnaast bestuursvoorzitter van ZonMw, de Haagse organisatie die gezondheidsonderzoek financiert, en bestuurder bij NWO.

Begin november werd bekend dat Geurts de opvolger van Subramaniam zou worden. “Het is een baan waarin ik bijna alles wat ik belangrijk vind kwijt kan. Ik had al eens eerder bedacht dat als die positie vrij zou komen, dat misschien wel iets voor mij zou zijn", zei hij in een interview met Ad Valvas.

 

 

Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.