Popup-Niks-missen-2.png

Wetenschap 17 mei 2016

Nieuw instituut opent met symposium over hersenen en gedrag

De faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen organiseert het openingssymposium van het Institute for Brain and Behavior. Op maandag 23 mei zijn er diverse sprekers, onder wie twee columnisten van Advalvas: Mark van Vugt, hoogleraar evolutionaire psychologie, en Lydia Krabbendam, hoogleraar onderwijsneuropsychologie.

Krabbendam zal spreken over vertrouwen: "Vertrouwen is essentieel voor succesvolle sociale interacties. Maar iemand vertrouwen houdt ook een risico in. Goed inschatten wie je kunt vertrouwen, en wie niet, is een vaardigheid die tot ver in de adolescentie ontwikkelt. Onderzoek met behulp van gedragsexperimenten laat zien welke processen in deze ontwikkeling van belang zijn."

Win Castermans