Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 21 juni 2016

Lieke Kuiper wordt voorzitter Jonge Socialisten

Ze heeft haar bachelors gezondheidswetenschappen en filosofie aan de VU net afgerond en wil de master philosophy, bio-ethics and health gaan doen, maar ze gaat er nu eerst tijdelijk tussenuit voor de politiek: VU-student Lieke Kuiper (23) werd op 19 juni op het congres van de Jonge Socialisten gekozen tot voorzitter.

Kuiper wil terug naar het echte linkse verhaal, zei ze eerder in een interview met Advalvas. "Ik vind linkse politiek nu vaak liberaal met een sociaal sausje. Dat moet anders." Ze gaat zich inzetten voor onderwijs, werk en emancipatie, omdat ze denkt dat de JS op die thema’s het verschil kan maken.

Geen beroepspoliticus

Kuiper, die al sinds haar veertiende lid is van de Jonge Socialisten, wil uiteindelijk geen beroepspoliticus worden, maar wetenschapper: "Ik vind de politiek belangrijk, maar onderzoek doen maakt me rustig. Ik houd ervan om informatie te halen uit grote datasets. Daar kan ik me echt in verliezen." Epidemiologie lijkt haar wel wat.

Welmoed Visser

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.