Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 27 maart 2013

Lekker duurzaam ballonnen prikken

Het was een feel-good show vanmiddag op de campus waar het publiek CO2-ballonnen mocht doorprikken. Onder luid applaus werden de carbon-bubbles doorgeprikt. Helpt dit voor een beter milieu? Het helpt in elk geval om ons goed te voelen over onszelf en dat is ook wat waard.

Studentenbond SRVU deed samen met lobbygroep Urgenda een oproep aan de VU om geen geld meer te beleggen in bedrijven die fossiele brandstoffen produceren.  SRVU-penningmeester Princess Kontire Attia bood een brief aan aan het universiteitsbestuur. Urgenda-voorzitter Marjan Minnesma vond dat de VU vooral eens moest kijken naar haar pensioenen. “Pensioenfondsen zitten nog altijd heel dik in de fossiele brandstoffen. De VU is een grote werkgever, dus er gaat veel geld naar pensioenen. Ik roep u op om dit onderwerp daar op tafel te leggen bij pensioenfondsen en bij andere universiteiten.”

VU-bestuurder Bernadette Langius zei blij te zijn met de actie. “De VU heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. De fondsen waar we ons geld in beleggen werken volgens het UN Principle of Sustainable Investment.”

Daarna zei ze iets over risico’s en dat je niet al je geld in hetzelfde fonds kunt stoppen.

”Maar die pensioenen”, hield Minnesma aan. Langius zegde toe het onderwerp mee te nemen. Daarna mocht iedereen een ballon doorprikken en toen was het feestje weer voorbij.

Welmoed Visser
BEELD: Welmoed Visser

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.