Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Maatschappij 02 september 2021 reacties 1

Hogeschooldirecteur wil geen vaccinaties op zijn campus

Een prikbus van de GGD is niet welkom op de campus van Fontys in Venlo. De vaccinatiecampagne “heeft niks met school te maken”, vindt directeur van de Fontys International Business School Bram ten Kate.

Dat zegt hij tegen hogeschoolmedium Bron. Een prikbus maakt het studenten makkelijker om zich te laten vaccineren, omdat ze daar zonder afspraak kunnen binnenlopen.

Privézaak

Halverwege september zou de prikbus naar de campus in Venlo komen. Dat gaat na bezwaar van Fontys-directeur Ten Kate niet door. Ten Kate vindt dat Fonys zich “helemaal niet met dit soort vraagstukken moet bezighouden”.

Studenten hebben al een persoonlijke vaccinatie-uitnodiging gehad van de GGD, verder vindt Ten Kate het “een privézaak”. De berichten over de effectiviteit op lange termijn noemt hij ook “nogal alarmerend”.

Het college van bestuur van Fontys besloot maandag ‘vanuit het oogpunt van eenheid’ op geen enkele campus een prikbus toe te laten. Dat is opvallend, want het ministerie had het hoger onderwijs “met klem” verzocht om met de GGD te overleggen over de inzet van prikbussen.

 

Vaccineren

Sinds dit studiejaar kunnen studenten weer naar de campus komen en is de 1,5 meter afstand afgeschaft. Daarom is het belangrijk dat studenten zich laten vaccineren en de gratis zelftests gebruiken, zei demissionair minister Van Engelshoven bij de opening van het studiejaar bij Zuyd Hogeschool.

HOP/JvE
BEELD: Unsplash

{ Lees de 1 reacties}

Door Ernest op 03 september 2021
Volksgezondheid heeft wel degelijk met onderwijs te maken. gedegen, onderbouwde kennis van vaccineren, wat vaccins doen en waarom een hoge vaccinatiegraad belangrijk is. Allemaal zaken van belang. Vervolgens kunnen de leerlingen/ studenten beter onderlegd de beslissing maken of ze een prik halen of niet. Juist vanwege al die punten is een laagdrempelige prikbus een uitgelezen mogelijkheid.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.