NIEUWS

Campus 04 november 2016

Green Office start met duurzaamheidstijdschrift

Een wetenschappelijk studententijdschrift over duurzaamheid moet het worden, het nieuwe VU Journal of Sustainability Studies. Intiatiefnemer Green Office VU roept alle studenten die over dat thema schrijven op om een artikel in te sturen.

“We willen dat iedereen op de VU het onderzoek dat hier gedaan wordt naar duurzaamheid kan bekijken”, zegt research coördinator Anna Johnson van de Green Office. “Die toegang is belangrijk om studenten meer te betrekken bij duurzaamheid en zo als universiteit steeds duurzamer te worden.” De Green Office hoopt dat het thema door het journal een meer prominente plek krijgt in het onderzoek van VU-studenten.

Alle gebieden welkom

Zowel bachelor- als masterstudenten kunnen een artikel indienen voor het nieuwe tijdschrift, mits ze een 7 of hoger hadden als cijfer voor de paper of thesis waarop ze het baseren. Johnson hoopt op een breed scala aan disciplines. “Papers op alle gebieden van de VU zijn welkom. Van bedrijfskunde en innovatie tot psychologie, als het maar met duurzaamheid te maken heeft. En het is helemaal leuk als het over de VU gaat.”

In deze eerste pilot moet plek zijn voor zoveel mogelijk inzendingen. Maar elk artikel wordt wel onderworpen aan een reviewproces. Eerst maakt een studentenreviewteam een voorselectie, en die gaat naar de redactie. Die bestaat uit twee senior wetenschappers van de VU en een promovenda.

Uitzondering

Het journal wordt in eerste instantie als online tijdschrift gepubliceerd op de Green Office-website. De deadline voor inzending is 18 november. “Maar als je goede redenen hebt waarom je meer tijd nodig hebt, kunnen we mogelijk een uitzondering maken”, aldus Johnson. Als alles goed gaat, verschijnt het tijdschrift in februari 2017.

Marieke Kolkman
BEELD: MK

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.