Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

politiek asielzoekers
Politiek 29 november 2012

Gemeenten mogen uitgeprocedeerde asielzoekers noodopvang bieden

Gemeenten mogen wel degelijk noodopvang verlenen aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Dit adviseert Thomas Spijkerboer, hoogleraar migratierecht, vandaag ongevraagd aan lokale overheden. Door de acties van uitgeprocedeerde asielzoekers in tentenkampen in Den Haag en Amsterdam-Osdorp is de vraag actueel of gemeenten noodopvang mogen verlenen aan uitgeprocedeerde asielzoekers.

Spijkerboer concludeert op grond van het Bestuursakkoord van de regering uit 2007 dat “gemeenten zich redelijkerwijze op het standpunt kunnen stellen dat het hen vrij staat om noodopvang te bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers, zolang het rijk niet aannemelijk heeft gemaakt dat aan de inspanningsverplichtingen uit het regeerakkoord is voldaan. Met betrekking tot Irakezen en Somaliërs kan stelliger geconcludeerd worden dat het gemeenten vrij staat hen noodopvang te verlenen.” Lees meer in het persbericht

 

Win Castermans
BEELD: vproweblog

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.