Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Maatschappij 11 februari 2021 reacties 1

Enschedese straten nu veiliger dankzij petitie student

Een petitie van een studente van de Universiteit Twente tegen straatintimidatie werpt vruchten af. De gemeente Enschede heeft meer politie ingezet en al ruim duizend boetes uitgedeeld.

Nafluiten, intimiderende opmerkingen, betastingen: student Myrthe van der Houwen van de Universiteit Twente was het vorige zomer spuugzat om te worden lastiggevallen op straat. Ze startte een petitie om de gemeente Enschede aan te sporen seksuele intimidatie aan te pakken.  

En dat heeft geholpen, meldt universiteitsblad U-Today. De petitie van de student werd sinds juni vorig jaar meer dan 17 duizend keer ondertekend. Een motie van een lokaal VVD-raadslid die de burgemeester tot actie maande, werd unaniem aangenomen.

Aanhoudingen

Het leidde al tot meerdere aanhoudingen en gebiedsverboden en ruim duizend bekeuringen. Ook is het toezicht in de binnenstad aangescherpt, met meer politie-inzet en extra handhavers, beveiligers en camera’s.

Verder heeft Enschede zich aangesloten bij het door het ministerie van OCW gefinancierde project ‘Veilige Steden’. Dit programma zet zich in voor de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte en tijdens het uitgaan.

De gemeente werkt aan een actieplan om seksuele (straat)intimidatie terug te dringen. Ook de lhbti+ community wordt hierbij betrokken.

HOP/EF
BEELD: Wikimedia Commons

{ Lees de 1 reacties}

Door Daan Koerhuis op 12 februari 2021

Het is misschien goed om te vermelden dat het hier voornamelijk over intimidatie door moslims ging. Of past dat niet in het wereldbeeld van Advalvas?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.