Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

VU 19 november 2012

Duwo legt renovatie Uilenstede stil

Studentenhuisvester Duwo legt alle bouwplannen voor nieuwe kamers en woningen stil. Omdat het kabinet de huurregels aanpast, wordt er niet meer gebouwd, verbouwd of gerenoveerd. Ook de renovatie van de Amstelveense wijk Uilenstede is gestopt.

“Als de kabinetsplannen doorgaan, gaan de studentenhuisvesters failliet,” zegt algemeen directeur Jan Benschop van Duwo. Het nieuwe huurplafond in het regeerakkoord en eerder aangekondigde belastingmaatregelen zorgen er volgens hem voor dat Duwo, de grootste studentencorporatie in de Randstad, er straks zeventien miljoen euro per jaar bij inschiet, op een omzet van 54 miljoen.

Miljoenenverliezen

Eerder maakte de studentenhuisvester al bekend dat het de bouw van een grote studentenflat in Delft heeft geannuleerd vanwege de kabinetsplannen. Nu blijken ook projecten in Amsterdam, Den Haag en Leiden niet door te kunnen gaan. “We zouden miljoenenverliezen leiden”, zei Benschop tegen het ANP.

Eerder deze maand luidde Kences, de bracheorganisatie van studentenhuisvesters, de noodklok over de nieuwe huurgrens. Directeur Vincent Buitenhuis voorziet een halvering van de toch al lage huren die uiteindelijk tot faillissementen zal leiden. “Dan moeten studenten hun heil zoeken op de veel duurdere particuliere woningmarkt.”

HOP/PV - PB
BEELD: Otto Dicke (fragment uit een oude cartoon over de VU)

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.