Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Emilie van Opstall
Campus 16 februari 2022

‘In de lente als koeien de wei in springen, dat hoop ik’

Pandemoe (7)

Hoe gaat het nu met je, na bijna twee jaar pandemie en vier lockdowns? Voor studenten zou het zelfs een derde lente op hun kamer worden. In deze tiendelige serie vertellen zeven Nederlandse en drie internationale medewerkers en studenten hoe het ze vergaat. Deel 7: Emilie van Opstall, universitair docent Oudgrieks.

“Ik sprak laatst iemand en die zei tegen me: je klinkt echt een stuk beter dan een tijd geleden. Toen dacht ik: ja, dat is waar! Het gaat nu eigenlijk hartstikke goed met me. Iedereen herkent wel het gevoel van de afgelopen jaren, dat het leven on hold is gezet, alsof je een paar jaar lang een knop aan het indrukken bent, zo van: wacht nog maar even. Inmiddels gaat de maatschappij langzaam weer open, het voelt alsof de zon weer schijnt. Er is weer ruimte, lucht en licht.

We moeten natuurlijk nog steeds met allerlei maatregelen rekening houden, maar ik ben positief. Ook de studenten komen uit hun cocon. En het onderwijs hoeft niet meer online, dat vind ik echt het allerbelangrijkst. Aan het begin van de coronacrisis zei ik in Ad Valvas dat ik het contact met de studenten miste, en dat ik bang was dat digitale colleges een slap aftreksel waren van wat er normaal in de collegezaal gebeurt. Zo denk ik er nog steeds over. Ik heb het echte contact met de studenten enorm gemist. Hopelijk hoeven we nooit meer colleges te geven via Zoom.

Waardering van studenten

Mijn studenten hebben me afgelopen jaar genomineerd als docent van het jaar en het was ontzettend fijn om te merken dat ze mijn inspanningen waardeerden om toch iets van de online colleges te maken.

Tijdens de lockdown ben ik gaan bloggen voor Ad Valvas. Ik vond het erg inspirerend om steeds een eigen invalshoek te kiezen om een actueel thema te duiden, zoals het gebruik van mondkapjes. Ik heb toen de smaak te pakken gekregen, en ben nu bezig met een essaybundel. Ik hoop dat de coronacrisis snel voorbij is, en we in de lente als koeien de wei in kunnen springen.”

Lees ook:
Pandemoe (1): Gastvrouw Corrie Koning, en Pandemoe (2): Student Nathanael Korfker, Pandemoe (3), sportinstructeur Mickey Richards en Pandemoe (4): Bert Jan Lietaert Peerbolte, hoogleraar Nieuwe Testament, in het Engels, Pandamn it (5): Assistant Professor Younes Saramifar en Pandamn it (6). Salma Bel Lahdab, third-year student from Spain.

Bryce Benda

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.