Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Huisvesting 20 augustus 2021 reacties 1

Brand in studentencomplex waarschijnlijk door homohaat

De studentenflat aan de Krelis Louwenstraat (het Elsevier-gebouw) is vanmorgen ontruimd wegens een brand op de achtste verdieping. Vier mensen zijn gewond geraakt, zij verbleven in het hostel dat zich ook in het gebouw bevindt, meldt de NOS. De bewoners van de studentenflat werden opgevangen in een naastgelegen moskee.

De Amsterdamse politie vermoedt dat de brand is ontstaan doordat er een regenboogvlag is aangestoken. Ook vermoedt de politie dat er op verschillende andere locaties in het gebouw is geprobeerd brand te stichten.

Dit is niet de eerste keer dat er regenboogvlaggen brandden in het gebouw. Al in juli werd er een lhbti-gerelateerde poster in de fik gestoken. Hierna volgden meerdere incidenten waarbij steeds opnieuw regenboogvlaggen werden aangestoken.

Stichting DUWO, die het complex beheert, gaf al eerder aan in een brief dat ze eerdere voorvallen niet tolereren en dat ze proberen uit te vinden waar ze vandaan komen. DUWO heeft ook een melding gedaan bij de politie. De forensische recherche zal binnenkort het onderzoek starten.

Roos van Leerdam
BEELD: DUWO

{ Lees de 1 reacties}

Door Anneke Labots op 21 augustus 2021
Tijd voor een nieuwe Flipo (flikkers en potten) actiegroep onder studenten, net als in de jaren 80!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.