Campus 26 maart 2019

Brekend nieuws: waarom er hier geen wc-borstels zijn

Waarom zijn de wc’s op de VU zo vies? Dat was een van de prangende vragen die de redactie van Advalvas kreeg voorgelegd tijdens onze Leen een journalist-actie.

Een anonieme studente - naam en contactgegevens bekend bij de hoofdredacteur - vroeg zich af waarom de wc’s zo vies zijn. Het gebeurt regelmatig dat ze walgend een toilet moet verlaten omdat ze weer de remsporen van een voorganger aantrof. Dat is toch simpel op te lossen, meent ze. “Waarom zijn er geen wc-borstels?”

Borstels

De dienst FCO (Facilitaire Campus Organisatie) laat weten dat aan die beslissing uitgebreid onderzoek vooraf is gegaan. “Omdat het de hygiëne niet bevordert en een borstel een bron van bacteriën is. Het beleid is dat in wc's op openbare plekken geen wc-borstels komen en dat de schoonmaakfrequentie hier hoger ligt.”

Vieze studenten

Als er vaker schoongemaakt wordt, waarom zijn die toiletten dan nog zo vies? “Helaas is de frequentie niet altijd opgewassen tegen de behoeftes van onze studenten. Vieze wc’s kunnen gemeld worden bij de servicedesk FCO.”

Floor Bal
BEELD: Unsplash - Gabor Monori

{ Lees de 1  reacties }

Door Remy op 26 maart 2019

Waarom de wc's zo vies zijn? Omdat er mensen op de VU zijn die helemaal niets (maar dan ook níets) geven om het feit dat anderen ook van het toilet gebruik willen maken.

Vanmiddag trof ik in W&N nog een toilet waarvan de bril volledig onder gespetterd was, echt te smerig voor woorden. Hoeveel moeite is het om de bril omhoog te doen? Ik weet dat de werkdruk hoog is, maar zó hoog?!

Ook een veel gezien iets: als de wc rol op is, de koker en papieren verpakking in een hoekje van het toilet op de grond gooien. Hoeveel moeite is het om dat even mee te nemen als je klaar bent en netjes in de vuilnisbak te gooien?

Het is voor de gebruikers van de toiletten al niet fijn, maar de schoonmakers moeten die puinhoop maar weer opruimen en schoonmaken. Ik heb echt respect voor die mensen, want ik zou er op een gegeven moment echt heel erg woest van worden.

Als mensen nu eens het toilet gebruiken en schoonhouden zoals zij thuis doen, dan zou het al erg veel schelen. Een vanzelfsprekendheid zou je zeggen...