Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Zweten tegen kanker

Een nieuwe trend op de universiteit: studenten en medewerkers gooien letterlijk hun lichaam in de strijd tegen kanker. Zo organiseert onderzoeker en arts Anne-Marie Krebber zondag 3 maart een Zumba-marathon op Uilenstede om geld in te zamelen. Daarnaast zal ze 6 juni niet één, niet twee, maar drie keer de Alpe d’Huez per fiets beklimmen. De opbrengst van het sponsorgeld gaat naar Stichting Alpe d’HuZes.

Knappe prestatie? Ach, geneeskundestudent Matthijs van Dam kijkt er niet van op. Na anderhalf jaar trainen zal hij van de zomer samen met een vriend al zwemmend het IJsselmeer oversteken. Het sponsorgeld gaat naar het Nederlands Kanker Instituut (NKI).

Ook in training: archeologiestudent Maarten van Vliet die in november de marathon van New York wil lopen voor kinderkankerfonds Kika.

Nog een tip van Advalvas: liken op facebook (hier, hier en hier) is leuk, geld dokken is beter.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.