Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Zorgen over reorganisatie studentgerichte ondersteuning

De ondernemingsraad heeft haar zorgen geuit over de reorganisatie van het domein studentgerichte ondersteuning. In een brief aan het college van bestuur stelt de raad dat de medezeggenschap onvoldoende op de hoogte is van de voorbereidingen van de reorganisatie.

Niet oordelen

De domeincommissie van studentgerichte ondersteuning wordt volgens de raad niet goed geïnformeerd over de reorganisatieplannen en krijgt geen echte gelegenheid om over de plannen te oordelen. Bovendien maakt de or op uit de documenten die de medezeggenschap wel heeft gekregen dat bezuinigingen leidend zijn in de reorganisatie, terwijl het cvb altijd heeft gezegd dat het gaat om de excellente ondersteuning van onderwijs en onderzoek.

Een derde zorgpunt van de or is dat de ‘omhanging’ van een deel van de medewerkers naar andere domeinen of faculteiten eerder plaatsvindt dan de reorganisatie van het domein zelf. Zij hebben daardoor te maken met een ‘uitgesteld krimp’ tot het domein studentgerichte ondersteuning reorganiseert per 1 januari 2016.

Onacceptabel

De omhanging werd vorige week bekend gemaakt. Een aantal facultaire medewerkers krijgt binnen het domein studentgerichte ondersteuning per 1 december een nieuwe hiërarchische aansturing. Roosteraars gaan naar de dienst student- & onderwijszaken, onderwijsbureaumedewerkers van de faculteit Godgeleerdheid gaan over naar de faculteit Letteren en onderwijsbureaumedewerkers van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen gaan over naar de faculteit Exacte Wetenschappen.

De or vindt de uitgestelde krimp tot 2016 onacceptabel en vraagt zich zelfs af of die niet in strijd is met het sociaal plan.

Op 7 oktober neemt het cvb een definitief besluit over de omhanging.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.